tiistai 17. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkakku


Pohja (3munan ohje, pieni vuoka)

3kpl          kananmunia
1dl            sokeria
2tl             vaniljasokeria
1dl            vehnäjauhoja
1dl            perunajauhoja
1tl             leivinjauhetta

Täyte

1kpl           banaani
1/2prk        mansikkahilloa
1/2prk        säilykehedelmiä mehussa
1/2prk        säilykemandariinia mehussa

5dl              vispikermaa

Koristeeksi    tuoretta mansikkaa, pensasmustikkaa, sulatettua suklaata, kermavaahtoa johon sekoitettu vaniljakreemijauhetta suhteessa 1rkl per 2dl kermaa.


1. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erikseen ja siivilöi munasokerivaahtoon. Sekoita varoen, älä vatkaa.
2 Laita uuni kuumenemaan 175*C. Voitele kakkuvuoka ja laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Korppujauhota vuoka.
3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kopauta kerran vuokaa pöytää vasten jotta saat ilmakuplat pois. Kypsennä kakkupohja uunin alatasolla 175*C  30-35min. Tarkista loppuvaiheessa kypsyys puutikulla.
4. Kun pohja on valmis, anna sen jäähtyä jonka jälkeen leikkaa kakku vaakasuorassa kolmeen osaan.
5. Valuta säilykehedelmät ja mandariinit ja säilytä niistä tuleva neste. Pilko hedelmiä leikkuulaudalla hieman pienemmäksi palaksi. Soseuta banaani.
6. Kostuta kakun jokainen kerros säilykemehulla ja ala täyttämään kerroksia.
7.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vähitellen vaniljakreemijauhetta.
8.Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti