maanantai 27. helmikuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku



2ps       vaaleaa paahtoleipää
             n.4dl kasvislientä

1-2        punasipulia
1           iso punainen paprika
1nippu   persiljaa
300g     palvikinkkua
400g     maustamatonta tuorejuustoa
200g     yrtti tuorejuustoa
             suolaa, pippurisekoitusta

Päällys
400g     maustamatonta tuorejuustoa
1/2prk   creme fraichea

Koristelut
Salaattisekoitus
Tummia viinirypäleitä
n.150g palvikinkkua
1 kumkvatti, vähän kurkkua


1. Valmista kasvisliemi. Kiehauta n.4-5 dl vettä ja lisää liemikuutio. Kun kuutio on liuennut ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Älä kostuta kakkua kuumalla liemellä!

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele tarjoiluvadille.

3. Valmista täyte. Sekoita kulhossa tuorejuustot niin että sen rakenne on juoksevampaa.

4. Pilko kinkku, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi kuutioksi ja silpuksi. Lisää tuorejuustomassan sekaan. Sekoita ja mausta.

5. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä ensimmäinen leipäkerros. Laita täytettä kauttaaltaan ensimmäiselle leipäkerrokselle ja tasoita. Aseta tämän jälkeen uusi kerros leipää ja kostuta leivät. Lisää uusi kerros täytettä. Jatka kunnes kakusta tulee halutun korkuinen. Älä laita kuitenkaan viimeiselle tasolle täytettä mutta muista kuitenkin kostuttaa leivät. Tästä ohjeesta tulee kolme kerrosta joista kahteen tulee täyte.

6. Valmista kuorrutus. Laita astiaan maustamattomat tuorejuustot ja lisää creme fraiche. Sekoita kunnes massa on tasainen. Kaada tuorejuustoa keskelle kakkua ja ala levittämään. Kuorruta kakku kauttaaltaan.

7. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti