Tervetuloa seuraamaan blogiani. Harrastuspohjalta kuvailen valmistamiani ruokia ja leipomuksia. Haluan kokeilla kaikkea uutta, mielenkiintoista ja ylittää itseni. Blogiini kokkailen perus kotiruuan lisäksi alku-,ja jälkiruokia, välipaloja, tarjottavia yms... Tervetuloa seuraamaan!
maanantai 27. helmikuuta 2017
Kinkkuvoileipäkakku
2ps vaaleaa paahtoleipää
n.4dl kasvislientä
1-2 punasipulia
1 iso punainen paprika
1nippu persiljaa
300g palvikinkkua
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrtti tuorejuustoa
suolaa, pippurisekoitusta
Päällys
400g maustamatonta tuorejuustoa
1/2prk creme fraichea
Koristelut
Salaattisekoitus
Tummia viinirypäleitä
n.150g palvikinkkua
1 kumkvatti, vähän kurkkua
1. Valmista kasvisliemi. Kiehauta n.4-5 dl vettä ja lisää liemikuutio. Kun kuutio on liuennut ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Älä kostuta kakkua kuumalla liemellä!
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele tarjoiluvadille.
3. Valmista täyte. Sekoita kulhossa tuorejuustot niin että sen rakenne on juoksevampaa.
4. Pilko kinkku, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi kuutioksi ja silpuksi. Lisää tuorejuustomassan sekaan. Sekoita ja mausta.
5. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä ensimmäinen leipäkerros. Laita täytettä kauttaaltaan ensimmäiselle leipäkerrokselle ja tasoita. Aseta tämän jälkeen uusi kerros leipää ja kostuta leivät. Lisää uusi kerros täytettä. Jatka kunnes kakusta tulee halutun korkuinen. Älä laita kuitenkaan viimeiselle tasolle täytettä mutta muista kuitenkin kostuttaa leivät. Tästä ohjeesta tulee kolme kerrosta joista kahteen tulee täyte.
6. Valmista kuorrutus. Laita astiaan maustamattomat tuorejuustot ja lisää creme fraiche. Sekoita kunnes massa on tasainen. Kaada tuorejuustoa keskelle kakkua ja ala levittämään. Kuorruta kakku kauttaaltaan.
7. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa. Nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti