maanantai 27. helmikuuta 2017

Sateenkaarikakku



Viimein sain aikaiseksi testata tätä kakkua joten valmistin sen omiin 26v synttärijuhliin. Kakun koristelu ei ollut sellainen kuten olin suunnitellut mutta pääasia että kakun sisin onnistui täydellisesti.
Kakku on tehty 26cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Valmista kakku viidessä osassa ellei sinulla ole useampaa samankokoista vuokaa ja kieroilmauunia. Itse valmistin pohjat erikseen ja näin sain siitä hyvän.

1:den pohjalevyn valmistukseen tarvitset:

2kpl    kananmunaa
1,2dl   sokeria
1,2dl   vehnäjauhoja                                                                                              x5
0,6tl    leivinjauhetta
           pari tippaa elintarvikeväriä (sininen,keltainen,vihreä ja punainen)

Koskutukseen mehua

Vadelmamousse

3dl     vispikermaa
200g  vadelmatuorejuustoa
200g  vadelmarahkaa (kuningatar rahka)
4kpl   liivatelehteä
          tilkka mehua
1        pieni purkki vadelmahilloa

Päällys
n.3dl  vispikermaa
marenkia
pensasmustikoita
värikkäitä karkkeja

1. Valmista jokaiselle viidelle värille tämä ylläoleva ohje niin saat kaikki pohjat erikseen paistettua. Tarvitset siis punaisen, keltaisen, vihreän, sinisen ja liilan pohjan. Liilan saat sekoittamalla punaista ja sinistä elintarvikeväriä taikinaan.

2. Paista 180C n.10-15 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

3. Kun kaikki viisi pohjaa ovat valmiit, leikkaa jokaisesta ohut kerros paistopintaa pois.

4. Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi. Poikkeuksena älä mausta vaahtoa sokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka ja vadelmahillo. Sekoita tasaiseksi.

5. Kiehauta pieni määrä mehua kattilassa. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kiehuvaan mehuun ja sekoita. Kaada liivatemehuseos ohuena nauhana rahkatuorejuustoseoksen sekaan kokoajan sekoittaen.

6. Laita irtopojavuokaan kelmua niin että sitä tulee reilusti kauttaaltaan yli vuuan. Aseta ensimmäinen pohja vuokaan ja kostuta mehulla. Lisää kerros moussea ja levitä. Lisää seuraava pohja ja toista kunnes viimeinen pohja vain kostutetaan. Kun kakku on kostutettu ja täytetty niin peittele kakku ylimenevällä kelmulla ja laita jääkaappiin mehustumaan.

7. Vaahdota n.3dl vispikermaa kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeria vaahtoon sillä se tekee kermavaahdosta hieman kovempaa. Mausta halutessasi sokerilla tai vaniliasokerilla.

8. Avaa kakun pohja kelmusta ja aseta tarjouluvati kakun päälle ja kumoa vuoka tarjoiluvadille. Avaa irtopohjavuoka ja poista se kakusta. Irrota myös kelmu pois kakusta. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele värikkäillä karkeilla, marjoilla ja marengeilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti