Tervetuloa seuraamaan blogiani. Harrastuspohjalta kuvailen valmistamiani ruokia ja leipomuksia. Haluan kokeilla kaikkea uutta, mielenkiintoista ja ylittää itseni. Blogiini kokkailen perus kotiruuan lisäksi alku-,ja jälkiruokia, välipaloja, tarjottavia yms... Tervetuloa seuraamaan!
torstai 23. heinäkuuta 2015
Kalavoileipäkakku tonnikalasta
1 Pågen Jättiranska-leipäpussi
6dl kasvislientä
Täyte:
2 yrttituorejuustoa
1 creme fraiche
3dl vispikermaa
5prk tonnikalaa
1,5 punasipulia
1 iso keltainen paprika
n.1dl tuoretta tilliä
1 sitruuna
suolaa, mustapippuria
Kuorrutukseen:
3prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk creme fraichea
Koristeeksi:
Salaattia, tummaa salaattia, viinirypäleitä, kananmunaa, herneenversoa, katkarapuja, graavilohta, tuoretta tilliä, kurkkua
1. Valmista kasvisliemi. Kiehauta litra vettä kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Kun kuutio on liuennut niin ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
2. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ensimmäinen kerros tarjoiluvadille.
3. Avaa tonnikalapurkit ja valuta neste pois. Anna tonnikalan valua siivilässä hetken jotta ylimääräinen neste valuu pois eikä kostuta kakkua liikaa.
4. Valmista täyte. Laita kulhoon yrttituorejuusto ja creme fraiche ja sekoita. Vatkaa erillisessä astiassa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sen jälkeen varoen tuorejuustomassaan.
5. Pilko paprika, punasipuli ja tilli pieneksi kuutioksi ja silpuksi. Lisää pilkotut ainekset tuorejuustomassan sekaan ja lisää tonnikala. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
6. Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ensimmäinen leipäkerros ja lisää täytettä kauttaaltaan ensimmäiselle kerrokselle. Tasoita ja laita uusi leipäkerros päälle. Kostuta jälleen ja lisää täytekerros. Jatka kunnes kakku on halutun korkuinen. Älä kuitenkaan laita käytettä ylimmälle kerrokselle mutta muista kuitenkin kostuttaa ylin leipäkerros.
7. Valmista kuorrutus. Laita kulhoon maustamaton tuorejuusto ja creme fraiche. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutetta kakun päälle ja kuorruta kakku kauttaaltaan.
8. Koristele kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa. Nauti!
Huom! Suosittelen koristelemaan kakun vasta tarjoilupäivänä sillä muuten kakun koristeet nuukahtavat ja eivät ole enää kovin tuoreen näköiset. Kuorruttaa voi kuitenkin aikasemmin ja säilyy hyvin jääkaapissä yön yli. Muista kuitenkin suojata kakku kuvulla tai kelmulla laittaessasi sen jääkaappiin ettei kakku ota muita makuja itseensä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti