lauantai 3. lokakuuta 2015

Suklaajuustokakku

Pohja:

200g          digestivekeksejä
85g            voita tai margariinia


Täyte:

4dl             vispikermaa
2-4 rkl       sokeria (maun mukaan, ei pakollinen)
200g          maustamatonta tuorejuustoa
4kpl           liivatelehtiä
300g          tummaa suklaata (taloussuklaa käy)


Valmistus:

1. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voit halutettasi hieman öljytä vuuan reunoja jotta kakun saa helpommin irti. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen.

2. Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi. Sulata voi mikrossa ja kaada tämän jälkeen keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tämän jälkeen kaada muruvoi vuokaan. Tasoita muru pohjaan tiiviisti painellen ja laita jääkaappiin kovettumaan.

3.Valmista täyte. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita halutettasi sokeri kermaan. ( itse en käyttänyt lainkaan sokeria ja kakku oli kuitenkin makea) .

4. Pehmitä maustamaton tuorejuusto erillisessä astiassa.

5. Sulata varoen tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pyri kuitenkin lämmittämään suklaata mahdollisimman vähän, ettei se myöhemmin sulata kermaa.

6.Mittaa kattilaan noin pari ruokalusikallista vettä ja kiehauta. Ota pois liedeltä kun vesi on kiehunut ja lisää siihen puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi.

7.Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Varmista että suklaa on jäähtynyt. Lisää sekoittaen ohuena nauhana liivateseos suklaatuorejuuston joukkoon.

8. Sekoita tämän jälkeen suklaa-liivate-tuorejuustoseos vatkattuun kermaan.

9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita kakku. Laita jääkaappiin kylmään hyytymään. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja tarjoa. Anna kakun kuitenkin hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Tarjoa ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti