torstai 23. heinäkuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku



1          Pågen Jättiranska-leipäpussi
6dl       kostutukseen lihalientä

2          ruohosipulituorejuustoa
1          creme fraiche
3dl       kuohukermaa
1          punainen paprika
1,5         punasipulia
n.1dl      tuoretta persiljaa
500g     kinkkua (palvi tai muu leikkelekinkku)
             suolaa, mustapippuria

Kuorrutukseen:

3prk      maustamatonta tuorejuustoa
1prk      creme fraichea

            Koristeeksi:
            Salaattia. tummaa salaattia, herneenversoa, luumutomaatteja,kurkkua, viinirypäleitä,
            150g  kinkkua            


1. Valmista lihaliemi. Kiehauta 1 litra vettä ja lisää lihaliemikuutio. Kun kuutio on liuennut ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele tarjoiluvadille.

3. Valmista täyte. Sekoita kulhoon ruohosipulituorejuusto ja creme fraiche. Vatkaa erillisessä kulhossa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita varoen vaahto tuorejuustomassaan.

4. Pilko kinkku, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi kuutioksi ja silpuksi. Lisää tuorejuustomassan sekaan. Sekoita ja mausta.

5. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä ensimmäinen leipäkerros. Laita täytettä kauttaaltaan ensimmäiselle leipäkerrokselle ja tasoita. Aseta tämän jälkeen uusi kerros leipää ja kostuta leivät. Lisää uusi kerros täytettä. Jatka kunnes kakusta tulee halutun korkuinen. Älä laita kuitenkaan viimeiselle tasolle täytettä mutta muista kuitenkin kostuttaa leivät.

6. Valmista kuorrutus. Laita astiaan maustamattomat tuorejuustot ja lisää creme fraiche. Sekoita kunnes massa on tasainen. Kaada tuorejuustoa keskelle kakkua ja ala levittämään. Kuorruta kakku kauttaaltaan.

7. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa. Nauti!

Huom! Suosittelen koristelemaan kakun vasta sinä päivänä kun se tulee tarjolle ettei kakun koristeet nuukahda. Kuorrutus säilyy hyvin jääkaapissa kakun päällä yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti