Tervetuloa seuraamaan blogiani. Harrastuspohjalta kuvailen valmistamiani ruokia ja leipomuksia. Haluan kokeilla kaikkea uutta, mielenkiintoista ja ylittää itseni. Blogiini kokkailen perus kotiruuan lisäksi alku-,ja jälkiruokia, välipaloja, tarjottavia yms... Tervetuloa seuraamaan!
torstai 23. heinäkuuta 2015
Kinkkuvoileipäkakku
1 Pågen Jättiranska-leipäpussi
6dl kostutukseen lihalientä
2 ruohosipulituorejuustoa
1 creme fraiche
3dl kuohukermaa
1 punainen paprika
1,5 punasipulia
n.1dl tuoretta persiljaa
500g kinkkua (palvi tai muu leikkelekinkku)
suolaa, mustapippuria
Kuorrutukseen:
3prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk creme fraichea
Koristeeksi:
Salaattia. tummaa salaattia, herneenversoa, luumutomaatteja,kurkkua, viinirypäleitä,
150g kinkkua
1. Valmista lihaliemi. Kiehauta 1 litra vettä ja lisää lihaliemikuutio. Kun kuutio on liuennut ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.
2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele tarjoiluvadille.
3. Valmista täyte. Sekoita kulhoon ruohosipulituorejuusto ja creme fraiche. Vatkaa erillisessä kulhossa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita varoen vaahto tuorejuustomassaan.
4. Pilko kinkku, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi kuutioksi ja silpuksi. Lisää tuorejuustomassan sekaan. Sekoita ja mausta.
5. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä ensimmäinen leipäkerros. Laita täytettä kauttaaltaan ensimmäiselle leipäkerrokselle ja tasoita. Aseta tämän jälkeen uusi kerros leipää ja kostuta leivät. Lisää uusi kerros täytettä. Jatka kunnes kakusta tulee halutun korkuinen. Älä laita kuitenkaan viimeiselle tasolle täytettä mutta muista kuitenkin kostuttaa leivät.
6. Valmista kuorrutus. Laita astiaan maustamattomat tuorejuustot ja lisää creme fraiche. Sekoita kunnes massa on tasainen. Kaada tuorejuustoa keskelle kakkua ja ala levittämään. Kuorruta kakku kauttaaltaan.
7. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa. Nauti!
Huom! Suosittelen koristelemaan kakun vasta sinä päivänä kun se tulee tarjolle ettei kakun koristeet nuukahda. Kuorrutus säilyy hyvin jääkaapissa kakun päällä yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti