sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Mausteinen tomaattijauhelihakeitto

1l          vettä
1           lihaliemikuutio

6           perunaa
1           iso sipuli
3           valkosipulinkynttä
4           porkkanaa
1/2ps    pakastevihanneksia (porkkanaa,herne,papu,kukkakaali)
1,5tl      suolaa
0,5tl      mustapippuria
1rkl       jauhelihamaustetta
2tl         kuivattua valkosipulirouhetta
2tl         bbq mausteseosta
1prk      tomaattimurska Chili (Pirkka)
400g      jauhelihaa
2rkl       pizzamasutetta tai muuta yrttiseosta
              tabascoa maun mukaan


1. Kiehauta vesi ja lisää siihen lihaliemikuutio. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Kuutioi perunat ja sipuli ja viipaloi porkkanat kiehuvaan veteen. Sekoita ja annan hetken kypsyä. Kun perunat ovat lähes kypsät lisää pilkottu valkosipuli ja pakastevihannessekoitus. Lisää mausteita.

2.Paista jauheliha ja mausta. Voit paistaa puolet sipulista jauhelihan kanssa ja laittaa loput kiehumaan keittoon.

3. Kun jauheliha on kypsää lisää se keittoon. Sekoita ja lisää joukkoon tomaattimurska.

4. Anna keiton hetken hautua kannen alla miedolla lämmöllä. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän tai vaalean leivän kanssa joka on paahdettu pannulla tilkassa oliiviöljyä ja tuoreessa valkosipulisilpussa.

NAUTI !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti