4 kananmuna
2dl sokeria
1dl gluteenitonta jauheseosta
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
Kakkuvuuan voiteluun margariinia
Täyte:
Mustikkamousse
1ps pakastemustikoita
2dl vispikermaa
2dl maitorahkaa
1,5dl sokeria ( maun mukaan)
1-2 liivatelehteä
Mustikkamoussea ja mustikkahilloa
Kakun kostutukseen sopii hyvin maito
Koristeluun
tuoreita pensasmustikoita
tuoreita karhunvatukoita
minttua
syötäväksi soveltuvia koristekukkia
4dl vispikermaa
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe erikseen ja lisää munasokeriseokseen. Sekoita varoen mutta kuitenkin niin että seos on tasainen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ( muista leivinpaperi) ja paista 150¤C - 175¤C noin 45 -60 min. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla esimerkiksi hammastikulla.
2. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Valmista tässä välissä mustikkamousse.
3. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tämän jälkeen maitorahka. Lisää sulaneet mustikat joukkoon ja mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon jossa on runsaasti kylmää vettä. Anna liota 10min.
4. Kiehauta pieni määrä vettä (n. 4-6 rkl) ja lisää siihen liivatelehdet, Muista puristaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ennen lisäämistä. Kaada liivate ohuena nauhana vaahtoon ja sekoita varoen.
5.Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa se kahteen tai halutessasi kolmeen osaan. Aseta kakun alin kerros haluamallesi kakkuvadille ja kostuta pohja esimerkiksi maidolla. Kun kerros on kostutettu niin laita ohut kerros mustikkahilloa ja tämän jälkeen sopivasti mustikkamoussea. Levitä tasaisesti. Toista sama seuraavan kerroksen kanssa. Kostuta myös päällimmäisin kerros.
6.Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria. Tasoita kerma kakun päälle kauttaaltaan ja loput kermavaahdot pursotinpussiin. Pursota kauniit reunukset.
7. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, karhunvatuoilla, mintunlehdellä ja syötäväksi tarkoitetuilla kukilla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti