keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Gluteeniton mustikkakakku

Pohja:

 4         kananmuna
2dl       sokeria
1dl        gluteenitonta jauheseosta
1dl        perunajauhoja
2tl        leivinjauhetta
2tl        vaniliinisokeria

Kakkuvuuan voiteluun margariinia


Täyte:

Mustikkamousse

1ps       pakastemustikoita
2dl        vispikermaa
2dl        maitorahkaa
1,5dl      sokeria ( maun mukaan)
1-2        liivatelehteä

Mustikkamoussea ja mustikkahilloa

Kakun kostutukseen sopii hyvin maito

Koristeluun

             tuoreita pensasmustikoita
             tuoreita karhunvatukoita
             minttua
             syötäväksi soveltuvia koristekukkia
             4dl vispikermaa


1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe erikseen ja lisää munasokeriseokseen. Sekoita varoen mutta kuitenkin niin että seos on tasainen. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ( muista leivinpaperi) ja paista 150¤C - 175¤C noin 45 -60 min. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla esimerkiksi hammastikulla.

2. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Valmista tässä välissä mustikkamousse.

3. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tämän jälkeen maitorahka. Lisää sulaneet mustikat joukkoon ja mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon jossa on runsaasti kylmää vettä. Anna liota 10min.

4. Kiehauta pieni määrä vettä (n. 4-6 rkl) ja lisää siihen liivatelehdet, Muista puristaa liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ennen lisäämistä. Kaada liivate ohuena nauhana vaahtoon ja sekoita varoen.

5.Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa se kahteen tai halutessasi kolmeen osaan. Aseta kakun alin kerros haluamallesi kakkuvadille ja kostuta pohja esimerkiksi maidolla. Kun kerros on kostutettu niin laita ohut kerros mustikkahilloa ja tämän jälkeen sopivasti mustikkamoussea. Levitä tasaisesti. Toista sama seuraavan kerroksen kanssa. Kostuta myös päällimmäisin kerros.

6.Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria. Tasoita kerma kakun päälle kauttaaltaan ja loput kermavaahdot pursotinpussiin. Pursota kauniit reunukset.

7. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla, karhunvatuoilla, mintunlehdellä ja syötäväksi tarkoitetuilla kukilla. Nauti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti