8dl ruisleipämurua (n. 8kpl ruisleipää)
100g margariinia
Täyte
4kpl liivatelehteä
350g graavilohta
1 punasipuli
4dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1prk ranskankermaa
tuoretta tilliä
1 lime
(sitruuna)
Koristelu
Tuore tilli
150g graavilohta
lime
punainen roomansalaatti
1. Silppua ruisleivät tehosekoittimessa pieneksi. Mittaa noin 8dl leipämurua kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vaivaa kunnes muru on tahmeaa kauttaaltaan.
2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja öljyä reunukset. Laita ruisleipämuru vuokaan ja painele pohja tiiviiksi. Laita kylmään odottamaan täytteen tekoa.
3.Leikkaa pieneksi kuutioksi graavilohi, tilli ja punasipuli. Laita ainekset kulhoon ja lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Vaahdota vispikerma erillisessä kulhossa ja lisää täytteeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi hieman raastetulla sitruunankuorella.
4.Laita liivatteenlehdet hetkeksi astiaan jossa on runsaasti kylmää vettä.
5.Purista yhden limen mehu ja kiehauta. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet limenmehuun. Sekoita.
6.Kaada limeliivateliuos ohuena nauhana täytemassaan ja sekoita varoen. Kaada massa vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa.
7.Koristele haluamallasi tavalla. Itse ostin 150g ylimääräistä graavilohta koristelua varten. Nauti!
![]() |
Tässä kuvassa kakku näkyy ilman kakkuvuokaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti