keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Voileipäkakku naudan paahtopaistista

16 paahtoleipäviipaletta ( tai leipomon valmis voileipäkakkuleipä)

Kostutus: Lihaliemi  ( 1 litra vettä + yksi lihaliemikuutio )

Täyte 1
400g     suolalihaa naudan sisäpaistista
  1         punasipuli
  1         paprika
 4dl       vispikermaa
200g     yrttituorejuustoa
 1prk     créme fraichea
             tuore persilja
             suola, pippuri

Täyte 2
300g     rosvopaistia
200g     paahdettu sipuli tuorejuustoa
 1/2       punasipuli
   1        pieni paprika
 1prk     créme fraichea
 2dl       vispikermaa
              tuore persilja
              suola, pippuri

Koristeluun :

- Kuorrutus: 600g maustamatonta tuorejuustoa
                     2dl    créme fraichea


1. Valmista lihaliemi ja anna sen jäähtyä.

2. Leikkaa leivistä reunat pois.

3.Valmista täytteet. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Pilko paahtopaisti, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon vatkattu kerma, tuorejuusto ja créme fraiche. Mausta ja sekoita. Valmista molemmat täytteet samalla tavalla.

4.Ota esille kakkualusta ja aseta siihen ensimmäinen kerros. Kostuta leivät lihaliemellä ja laita täytettä sopivasti kauttaaltaan. Vuorottele täytteitä kerroksittain. Toista kunnes kakku on tarpeeksi korkea. Muista kostuttaa jokainen kerros.

5.Kun kakku on täytetty, vuoraa se varoen kelmulla ja anna mehustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

6. Valmista kuorrute. Laita kulhoon tuorejuusto ja lisää purkki créme fraicheä. Créme fraiche tekee tuorejuustosta juoksevampaa jolloin sen levittäminen on helpompaa.
Levitä tuorejuusto kauttaaltaan kakkuun. Ylimääräisen tuorejuustomassan voi halutessaan pursottaa kakun päälle koristeeksi.

7. Koristele haluamallasi tavalla. Nauti!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti