Kostutus: Lihaliemi ( 1 litra vettä + yksi lihaliemikuutio )
Täyte 1
400g suolalihaa naudan sisäpaistista
1 punasipuli
1 paprika
4dl vispikermaa
200g yrttituorejuustoa
1prk créme fraichea
tuore persilja
suola, pippuri
Täyte 2
300g rosvopaistia
200g paahdettu sipuli tuorejuustoa
1/2 punasipuli
1 pieni paprika
1prk créme fraichea
2dl vispikermaa
tuore persilja
suola, pippuri
Koristeluun :
- Kuorrutus: 600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl créme fraichea
1. Valmista lihaliemi ja anna sen jäähtyä.
2. Leikkaa leivistä reunat pois.
3.Valmista täytteet. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Pilko paahtopaisti, punasipuli, paprika ja persilja pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon vatkattu kerma, tuorejuusto ja créme fraiche. Mausta ja sekoita. Valmista molemmat täytteet samalla tavalla.
4.Ota esille kakkualusta ja aseta siihen ensimmäinen kerros. Kostuta leivät lihaliemellä ja laita täytettä sopivasti kauttaaltaan. Vuorottele täytteitä kerroksittain. Toista kunnes kakku on tarpeeksi korkea. Muista kostuttaa jokainen kerros.
5.Kun kakku on täytetty, vuoraa se varoen kelmulla ja anna mehustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
6. Valmista kuorrute. Laita kulhoon tuorejuusto ja lisää purkki créme fraicheä. Créme fraiche tekee tuorejuustosta juoksevampaa jolloin sen levittäminen on helpompaa.
Levitä tuorejuusto kauttaaltaan kakkuun. Ylimääräisen tuorejuustomassan voi halutessaan pursottaa kakun päälle koristeeksi.
7. Koristele haluamallasi tavalla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti