Kakkupohja 26cm halkaisijan vuokaan
6 kpl kananmunia
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Täyte:
Ananasmousse
2prk ananasmurskaa
4dl vispikermaa
1prk maitorahkaa
0,5-1dl sokeria (maun mukaan)
3kpl liivatelehteä
Lisäksi täytteeseen käytin raastettua valko- ja tummaa suklaata.
Kostutukseen käytin appelsiinimehua ja ananaspurkeista saatua mehua.
6dl vispikermaa kuorrutukseen
Valmistus:
1. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja korppujauhota vuuan reunat.
2.Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne siivilän läpi munasokerivaahtoon. Sekoita käännellen kauhalla varoen jotta kuohkeus säilyisi.
3.Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175-200c asteessa n.30-40min tai kunnes kakku on kypsää. Voit halutessasi kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla ja jos tikkuun ei tartu taikinaa niin kakku on valmis.
4.Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Tämän jälkeen irrota kakku vuuasta ja leikkaa kolmeen osaan.
5.Valmista mousse. Valuta ananasmurka hyvin ennen moussen tekoa. Laita murska valutaan esimerkiksi siivilään ja säästä niistä saama mehu kostutusta varten.
6.Laita liivatteet likoomaan runsaaseen kylmään veteen.
7.Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan maitorahka. Lisää sokeri ja sekoita. Tämän jälkeen kaada joukkoon ananasmurka. Sekoita tasaiseksi.
8.Kiehauta pieni määrä vettä ( n. 2-3rkl vettä tai ananasmehua) ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana moussen sekaan kokoajan sekoittaen.
9. Aseta kakun ensimmäinen eli alin taso tarjoilualustalle ja aloita kostutus. Kostuta kakku appelsiinimehulla ja ananasmehulla. Kaada moussea haluamasi määrä pohjan päälle ja tasoita varoen. Lisää moussen päälle pieni kerros raastettua suklaata. Toista tämä keskimmäisen kerroksen kanssa.
Kakun ylin kerros kostutetaan ja laitetaan ihan ohut kerros moussea päälle ja tasoitetaan niin tasaiseksi kun saadaan.
10. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja halutessasi voit käyttää vaniljakreemijauhetta, joka tekee kermasta "tykympää" ja joka sitoo kosteutta ja näin auttaa kermaa pysymään parempana ja näyttävämpänä pidempään. (annostus n. 1rkl / 2dl kermaa kohden eli tässä määrässä n. 3rkl) Lisää kreemijauhetta hiljalleen kermanvatkauksen eri vaiheissa eli ei valmiiseen vatkattuun kermaan vaan pikkuhiljaa samalla vatkaten. Laita valmis kerma pursotuspussiin ja pursota kakku.
11. Koristele ja pursota haluamallasi tavalla. Itse käytin tummaa Cocoa ylimmän kerroksen moussen päälle ja koristelin suklaakeksillä ja murulla.
Tarjoile ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti