lauantai 3. lokakuuta 2015

Mutakakku

200g           tummaa suklaata
200g           voita
2dl              sokeria
4kpl            kananmunaa
2,5dl           vehnäjauhoja
1tl               leivinjauhetta

Valmistus:

1. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja korppujauhota vuuan reunat.

2. Kuutioi voi kattilaan ja pieni sekaan suklaa. Sulata tasaikseksi massaksi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita sekaan ohuena nauhana voisuklaaseos. Muista että suklaavoin täytyy olla kunnolla jäähtynyt kun lisäät sen munasokerivaahtoon.

4.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasuklaamassaan siivilää apuna käyttäen jotta massasta saadaan mahdollisimman tasainen. Sekoita taikina varoen  tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan.

5.Paista kakkua uunissa alimmalla tasolla n.15-20min 200c asteessa. Kun kakku on halutun kypsyinen ota se jäähtymään. Anna hetken tekeytyä omassa vuuassaan ja siirrä tämän jälkeen tarjoiluastialle.

Tarjoile kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tai halutessaan voit myös koristella kakun haluamallasi tavalla. Muutoin voit koristella yksinkertaisesti kakun tomusokerilla.

Tarjoile ja nauti! Helppoa ja yksinkertaista :)

Koristelin itse tomusokerin sijaan coco kaakaojauheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti