tiistai 5. tammikuuta 2016

Hieman tulinen linssikeitto 4:lle



Ainekset:

4kpl              porkkanaa
1kpl              sipuli
4kpl              valkosipulinkynttä
2dl                punaisia linssejä
200g             tomaattimurskaa
n.1 l              vettä
1kpl              kasvisliemikuutio
                    oliiviöljyä
                    yrttisekoitusta
n.1-2rkl         tabascoa (maun mukaan)
                    suolaa
                    viispippuria


Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja paahdettua ruisleipää.

1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita loraus oliiviöljyä kattilaan ja lisää sinne kasvikset. Freesaa hetki ja lisää sen jälkeen tomaattimurska.
2.Lisää noin litra vettä kattilaan ja kasvisliemikuutio.
3.Huuhtele linssit siivilää apuna käyttäen ja lisää linssit keittoon. Mausta ja kiehauta. Kun keitto on kiehahtanut kunnolla, vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 20min.
4. Tarkista kypsyys. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
5. Tarjoile keitto smetanaraidalla ja paahdetun ruisleivän kera ja nauti lämpimästä keitosta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti