Tervetuloa seuraamaan blogiani. Harrastuspohjalta kuvailen valmistamiani ruokia ja leipomuksia. Haluan kokeilla kaikkea uutta, mielenkiintoista ja ylittää itseni. Blogiini kokkailen perus kotiruuan lisäksi alku-,ja jälkiruokia, välipaloja, tarjottavia yms... Tervetuloa seuraamaan!
tiistai 5. tammikuuta 2016
Hieman tulinen linssikeitto 4:lle
Ainekset:
4kpl porkkanaa
1kpl sipuli
4kpl valkosipulinkynttä
2dl punaisia linssejä
200g tomaattimurskaa
n.1 l vettä
1kpl kasvisliemikuutio
oliiviöljyä
yrttisekoitusta
n.1-2rkl tabascoa (maun mukaan)
suolaa
viispippuria
Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja paahdettua ruisleipää.
1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita loraus oliiviöljyä kattilaan ja lisää sinne kasvikset. Freesaa hetki ja lisää sen jälkeen tomaattimurska.
2.Lisää noin litra vettä kattilaan ja kasvisliemikuutio.
3.Huuhtele linssit siivilää apuna käyttäen ja lisää linssit keittoon. Mausta ja kiehauta. Kun keitto on kiehahtanut kunnolla, vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 20min.
4. Tarkista kypsyys. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
5. Tarjoile keitto smetanaraidalla ja paahdetun ruisleivän kera ja nauti lämpimästä keitosta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti