1kpl sipuli
2kpl valkosipulinkynttä
100g poron kylmäsavupaistia
4rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
2rkl voita
200g tuorejuustoa savuporo
2dl kermaa
suolaa
valkopippuria, mustapippuria
Koristeluun creme fraichea, silputtua persiljaa ja kylmäsavuporosuikaleita.
1. Kuori ja silppua pieneksi sipuli ja valkosipuli. Laita kattilaan tilkka öljyä ja freesaa hetki sipuleita. Lisää joukkoon voi ja sulata. Tämän jälkeen lisää vehnäjauhot ja sekoita. Älä ruskista. Tämän jälkeen lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
2.Silppua kylmäsavuporo pieneksi kuutioksi ja lisää keittoon. Säästä muutama leikkele koristelua varten.
3.Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
4.Lopuksi lisää kerma ja mausta. Tarkista maku ja paksuus,
5.Koristele keitto silputulla tuoreella persiljalla, porosuikaleilla ja creme fraiche-raidalla. Tarjoile vastaleivotun ruiskaurasämpylän kanssa. Nauti!
Ruiskaurasämpylät:
4dl vettä
1ps kuivahiivaa
1tl suolaa
1tl hunajaa
0,5dl öljyä
1dl ruisleseitä
2dl kaurahiutaleita
n.7dl vehnäjauhoja
1.Lämmitä vesi n. 40 asteiseksi (hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi) ja sekoita sekaan hiiva,suola ja hunaja.
2.Mittaa sekaan ruisleseet ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
3.Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina alkaa irtoamaan reunoilta. Lisää joukkoon öljy. Kun taikina ei enää tartu käsiin niin voit asettaa sen lämpimään paikkaan kohoamaan liinan alle.
4.Kun taikina on saanut nousta voit jauhottaa pöydän ja alkaa pyörittää jauhoja apuna käyttäen pyöreitä sämpylöitä.
5.Paista 200*C uunissa n. 15min. Sämpylät ovat valmiit kun niiden pinta on hieman saanut väriä ja "koputtaessa" pintaa kuuluu ontto ääni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti