tiistai 5. tammikuuta 2016

Suklaajuustokakku (pieni)



Ainekset

Pohja:
n.150g           keksiä
60g              voita tai margariinia


Täyte:

3dl                 vispikermaa
200g              maustamatonta tuorejuustoa
2rkl                sokeria ( ei välttämätön sillä kakku on muutenkin makea)
200g               maitosuklaata
3kpl                liivatelehteä

Koristeluun

Sulatettua valko-ja maitosuklaata
Pähkinöitä
Pätkispatukka
Suklaarouhetta
Suklaakonvehteja
Keksinmuruja

Irtopohjavuoka koko 18cm, pieni

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen erilliseen astiaan.
2. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja halutessasi hieman öljyä reunoihin helpottaaksesi kakun irroittamista. Murskaa keksit ja sulata voi juoksevaksi. Sekoita keksi ja voi ja painele vuuan pohjalle tiiviisti. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen teon ajan.
3.Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää halutessasi makeutta sokerilla.
4.Pehmitä erillisessä astiassa tuorejuusto.
5.Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vältä kuitenkin suklaan liiallista kuumentamista.     Kun suklaa on juuri sulanut ja on jäähtynyt niin lisää se tuorejuuston joukkoon ja sekoita.
6.Kiehauta ihan pieni määrä vettä (n.4rkl) ja lisää siihen liivatteet. Muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustosuklaamassan sekaan kokoajan sekoittaen.
7.Lisää lopuksi massa vatkatun kermavaahdon joukkoon ja sekoita varoen.
8.Kaada seos vuokaan ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa.
9.Irroita kakku varoen vuuasta ja koristele. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti