lauantai 23. tammikuuta 2016

Poronkäristys perunamuusin kera & jälkiruuaksi mustikkakukkoa


240g        poronkäristyslihaa (1ps)
1kpl         sipuli
70g          pekonia
n.3dl        vettä
                suolaa, pippuria

Muusiin:

1,2kg       jauhoisia perunoita
                maitoa, voita, suolaa

1. Silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja pilko pekoni ohuiksi siivuiksi. Laita paistinpannuun loraus öljyä ja nokare voita. Freesaa voissa sipulia ja pekonia kunnes pekoni on kypsää.
2. Lisää hieman jäinen poronliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Hauduta kypsäksi. Tarkista maku ja tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Nauti!


Mustikkakukko  ( 2 annosta )

Tästä terveellinen ja kuitua sisältävä jälkiruoka. Ei lisättyä sokeria.

150g         pakastemustikoita
1,5dl         ruisjauhoja
50g           margariinia
1rkl           hunajaa
1rkl           perunajauhoja
0,5tl          leivinjauhetta

1 .Sekoita kulhossa käsin keskenään huoneenlämpöinen margariini,hunaja, leivinjauhe ja ruisjauhot. Laita pöydälle pala leivinpaperia ja jauhota hieman ruisjauholla pöytää ja kaulinta. Kaulitse taikinasta levy. Mittaa annosvuualla pyöreät taikinapalat valmiiksi.
2. Voitele annosvuuat margariinilla. Sekoita keskenään mustikat,perunajauhot ja halutettasi voit laittaa hieman hunajaa makeutta antamaan.
3. Kaada mustikat annosvuokiin ja aseta ruistaikinalevy annosvuokaan mustikoiden päälle. Pistele muutamat pienet reiät haarukalla taikinaan. Paista uunin ritilällä 200*C n.20-30min. Tarjoa vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Tarjoa lämpimänä ja Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti