Tervetuloa seuraamaan blogiani. Harrastuspohjalta kuvailen valmistamiani ruokia ja leipomuksia. Haluan kokeilla kaikkea uutta, mielenkiintoista ja ylittää itseni. Blogiini kokkailen perus kotiruuan lisäksi alku-,ja jälkiruokia, välipaloja, tarjottavia yms... Tervetuloa seuraamaan!
lauantai 23. tammikuuta 2016
Poronkäristys perunamuusin kera & jälkiruuaksi mustikkakukkoa
240g poronkäristyslihaa (1ps)
1kpl sipuli
70g pekonia
n.3dl vettä
suolaa, pippuria
Muusiin:
1,2kg jauhoisia perunoita
maitoa, voita, suolaa
1. Silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja pilko pekoni ohuiksi siivuiksi. Laita paistinpannuun loraus öljyä ja nokare voita. Freesaa voissa sipulia ja pekonia kunnes pekoni on kypsää.
2. Lisää hieman jäinen poronliha pannulle ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon vesi ja mausteet. Hauduta kypsäksi. Tarkista maku ja tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Nauti!
Mustikkakukko ( 2 annosta )
Tästä terveellinen ja kuitua sisältävä jälkiruoka. Ei lisättyä sokeria.
150g pakastemustikoita
1,5dl ruisjauhoja
50g margariinia
1rkl hunajaa
1rkl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1 .Sekoita kulhossa käsin keskenään huoneenlämpöinen margariini,hunaja, leivinjauhe ja ruisjauhot. Laita pöydälle pala leivinpaperia ja jauhota hieman ruisjauholla pöytää ja kaulinta. Kaulitse taikinasta levy. Mittaa annosvuualla pyöreät taikinapalat valmiiksi.
2. Voitele annosvuuat margariinilla. Sekoita keskenään mustikat,perunajauhot ja halutettasi voit laittaa hieman hunajaa makeutta antamaan.
3. Kaada mustikat annosvuokiin ja aseta ruistaikinalevy annosvuokaan mustikoiden päälle. Pistele muutamat pienet reiät haarukalla taikinaan. Paista uunin ritilällä 200*C n.20-30min. Tarjoa vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Tarjoa lämpimänä ja Nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti